ronda sant antoni reforma

Junts ha demanat aquest dilluns al govern d’Ada Colau aturar els seus plans per a la reforma de la ronda de Sant Antoni. Ho ha dit el portaveu de la formació a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí Galbis, qui ha assegurat que la proposta definitiva per transformar l’espai no té el consens que, en canvi, sí que tenia el projecte que es va acordar l’any 2018. De fet, la part socialista del govern municipal també és partidària de tornar al consens de fa cinc anys, així com la resta de partits de l’oposició.

El millor que pot fer el govern municipal és desistir i aturar qualsevol modificació que no tingui el consens veïnal i polític suficient”
Jordi Martí Galbis, portaveu del Grup Municipal de Junts

Martí Galbis ha insistit que “nosaltres volem, com la majoria de gent, el projecte del 2018”. La proposta de fa cinc anys preveia carril bus en els dos sentits del carrer, carril bici, voreres més amples i cordons per a la càrrega i la descàrrega. En canvi, el projecte que ha tirat endavant la part dels comuns de l’executiu preveu una pacificació completa en el tram de ronda entre Floridablanca i Villarroel, i només un carril bus de baixada entre Villarroel i Comte d’Urgell.

Pel que fa a les desavinences entre BComú i el PSC per la reforma de la ronda de Sant Antoni, Martí Galbis ha assegurat que es tracta “d’un altre dels serials d’un govern trencat”. Encara que la part socialista de l’executiu no estigui d’acord amb els plans dels comuns, els regidors d’Ada Colau són més que els del PSC i, per tant, tenen la capacitat de tirar endavant amb el seu projecte.