laia bonet

Sant Antoni torna a enfrontar els dos socis del govern municipal, ara per la reforma de la ronda de Sant Antoni. De fet, comuns i socialistes ja havien mostrat posicions oposades els últims mesos sobre el projecte que ha de definir el futur de la via… i la proposta definitiva que ha presentat aquest dilluns la tinenta d’alcaldia Janet Sanz (BComú) no n’ha estat excepció.

En declaracions a betevé, la també tinenta d’alcaldia Laia Bonet (PSC) ha rebutjat la proposta de Sanz i ha instat a “recuperar el consens del projecte del 2018”. Els socialistes són partidaris d’actualitzar la proposta que es va consensuar fa quatre anys, que preveia el pas de l’autobús en els dos sentits, un cordó de serveis, espai per al trànsit local i un carril bici, també en els dos sentits.

Dir que la nova proposta té consens és faltar a la realitat. El consens estava al voltant del projecte del 2018”
Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia (PSC)

Bonet ha recordat, a més, que el Ple també va rebutjar els plans de la part comuna del govern de Barcelona, l’abril del 2022, en pro de recuperar el projecte del 2018 per actualitzar-lo.

reforma ronda sant antoni
Així es va consensuar l’any 2018 que fos la ronda de Sant Antoni, cosa que la part del PSC del govern demana recuperar

Deixar el debat per a després de les eleccions

La tinenta d’alcaldia socialista, que també és la presidenta del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament, ha assegurat que els regidors socialistes votaran en contra del projecte presentat per Janet Sanz quan el dugui a la Comissió de Govern. Ara bé, com que el PSC té vuit regidors i BComú en té 10, el projecte definitiu quedarà aprovat i, per tant, podrà tirar endavant.

Sigui com sigui, Laia Bonet ha recordat que, per calendari, les obres de la futura ronda de Sant Antoni no es podran executar fins al mandat següent. Per això ha proposat aparcar el debat sobre la reforma fins després de les eleccions municipals del 2023.

El més responsable seria no decidir res ara i deixar-ho fins després de les eleccions, amb les noves majories que en surtin”
Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia (PSC)