Xavier Trias

El candidat de Junts a l’alcaldia, Xavier Trias, s’ha compromès per escrit a “normalitzar les relacions amb Tel-Aviv” si resulta guanyador de les eleccions municipals del 2023. Trias ha enviat una carta a l’alcalde de la ciutat israeliana, Ron Huldaien, per dir-li que troba “errònia, electoralista i poc democràtica” la decisió d’Ada Colau de suspendre les relacions amb Israel. L’exalcalde, a l’escrit, també concreta que “treballarà per incrementar els vincles de col·laboració entre les dues ciutats”.

Ens implicarem en tot allò que estigui a les nostres mans perquè Barcelona sigui part activa en la construcció de ponts d’entesa entre israelians i palestins”
Xavier Trias, candidat de Junts a l’alcaldia

Trias acusa Colau d'”estigmatitzar” i “confrontar”

Xavier Trias també diu que Barcelona i Israel són dues ciutats molt unides i ha volgut deixar clar a l’alcalde de Tel-Aviv que la seva formació política i ell “mai estaran al costat d’iniciatives que suposin l’estigmatització d’una ciutat”. “A diferència del que acaba de fer l’alcaldessa, Ada Colau”, diu, “Junts no comparteix la lògica de la confrontació, sinó que aposta per una diplomàcia entre ciutats amb una lògica de col·laboració”.

L’oposició, contrària a suspendre relacions amb Israel

L’Ajuntament de Barcelona va suspendre de manera temporal aquest dimecres, 8 de febrer, les relacions institucionals amb l’estat d’Israel i totes les institucions oficials del país —inclòs l’agermanament amb la ciutat de Tel-Aviv—, per complaure la petició de diverses entitats barcelonines compromeses amb la defensa dels drets humans a Palestina. L’oposició, però, no comparteix la decisió. De fet, la majoria de grups l’han criticada i el PSC vol portar una proposta a votació en el proper ple per restablir l’agermanament.