La número 2 de Junts a les eleccions municipals del 2023, Neus Munté, ha respost a les crítiques que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va fer aquest dissabte a Xavier Trias, en què l’acusava de representar un model “del passat”. La regidora de Junts és contundent en la defensa del seu candidat: “És evident que Trias té un model de ciutat que és d’èxit i parlat amb entitats i els principals actors de la ciutat”. Ha rebutjat, a més, que sigui un model del passat perquè “estem mirant cap al futur per oblidar aquests vuit anys en què Barcelona ha caigut en una degradació molt important”.

Munté sosté que les acusacions de Colau amaguen una estratègia per “obviar el gran cansament que existeix a la ciutat que es veu en els baròmetres, en les enquestes i al carrer”. La regidora subratlla que a Barcelona “hi ha un cansament sobre el model representat pels comuns i socialistes”.

L’ampliació de l’aeroport al mar, “una ocurrència”

Des del Grup Municipal de Junts estan satisfets que s’abordi el model de gestió de l’aeroport del Prat perquè deixi de ser “una sucursal de Madrid”, ha dit Munté. No obstant això, la regidora demana que les propostes “siguin realistes i no ocurrències”, en referència a una hipotètica ampliació sobre el mar.

La número 2 de Trias defensa una proposta que sigui “respectuosa amb el medi ambient i amb el territori” i que pugui assolir “el màxim consens”.