L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, té fins aquest divendres al matí per retirar el llaç groc de la façana de l’Ajuntament. La Junta Electoral s’ha pronunciat sobre el símbol a favor de la llibertat dels líders independentistes empresonats, després que el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, presentés un escrit a la JEC per reclamar la retirada del llaç groc.

El president de l’òrgan a Barcelona, Jorge Vergara Aranda, ordena a Ada Colau retirar el llaç groc “amb la brevetat més gran possible i, en tot cas, abans de 12 hores des de la notificació” del document. Considera que els llaços grocs al mobiliari públic i altres símbols i pancartes vulneren “flagrantment la neutralitat de l’Ajuntament“. D’acord amb la Junta Electoral de Barcelona, aquests elements “exterioritzen la ideologia de determinats partits que concorren a les eleccions però no de la totalitat de la ciutadania”.

El líder del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, ha compartit l’escrit de la Junta Electoral a les xarxes socials. Aquí es pot consultar el document de la Junta Electoral que obliga l’Ajuntament a retirar el llaç groc de la façana.

La Junta Electoral vol garantir “la igualtat” entre partits

L’objectiu de la decisió de la Junta Electoral, segons aquest mateix òrgan, és garantir “la transparència i la igualtat entre les formacions polítiques” que es presenten a les eleccions municipals del 26 de maig. També obligar les institucions a complir amb la “neutralitat política”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Eleccions Municipals 2019 a Barcelona | Últimes Notícies” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’Ajuntament té 24 hores per recórrer contra la decisió a la Junta de categoria superior. Aquesta ha de donar una resposta en un termini de cinc dies en període electoral, i en deu dies fora de període electoral.

Hores abans del pronunciament de la Junta Electoral, un grup de persones encaputxades han retirat la pancarta amb el llaç groc amb un pal. Més tard, el consistori tornava a penjar-la. Però ara, quan queden poques setmanes perquè comenci la campanya per les eleccions municipals, l’Ajuntament està obligat a retirar el símbol.

La Generalitat no retirarà els llaços grocs

La Junta Electoral Central ja havia demanat a la Generalitat de Catalunya que retirés els llaços grocs i les estelades dels edificis públics. El president del govern català, Quim Torra, s’hi ha negat. Ara, la JEC decidirà si obre o no un expedient sancionador al president català per la negativa.