El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha dit que si guanya les eleccions municipals del 26 de maig treballarà per aconseguir que Barcelona aculli l’exposició universal del 2030. En una conferència al Cercle Eqüestre, Collboni ha dit que aquest esdeveniment ha de servir per “reposicionar Barcelona al món” i “unir de nou els barcelonins en un repte compartit”. El líder socialista ha dit que, per ara, cap altra ciutat no s’ha presentat per aconseguir-la.

Collboni ha explicat que no cal una inversió milionària per acollir una exposició universal sinó “un esforç de sinèrgies públiques i privades”. El candidat del PSC aposta pel 2030 per celebrar el centenari de l’exposició del 1929 i perquè coincideix amb l’Agenda 2030 de l’ONU i els objectius de desenvolupament sostenible. En aquest sentit, creu que la cita del 2030 pot ser un referent contra el canvi climàtic i dels avenços en economia digital.

Transformació de la fira de Montjuïc

La proposta del candidat socialista s’emmarca en els plans de transformació de Fira de Barcelona en el recinte de Montjuïc. Collboni aposta per “permeabilitzar” la fira als barris de l’entorn i que tota aquesta àrea es converteixi en una nova centralitat cultural i motor de l’economia digital, creativa i sostenible. El líder municipal del PSC s’ha mostrat convençut que una exposició universal “ha de deixar llegat a Barcelona”, com diu que ho va fer la del 1929.

En una piulada a Twitter, l’alcaldessa, Ada Colau, ha respost ràpidament a la proposta de Collboni. Colau apunta que la lluita per una ciutat sostenible “no pot ser un nou Fòrum de les Cultures 2030”.

Cap pacte amb independentistes

En un col·loqui posterior en què se li ha preguntat sobre pactes postelectorals, Jaume Collboni ha reiterat la seva voluntat de parlar amb tots els partits, excepte els extrems (CUP i Vox), però ha afegit una variant més: “no farem cap pacte amb els que volen supeditar Barcelona; és a dir, els independentistes”. El candidat socialista ha reclamat també a l’alcaldessa que retiri el llaç groc de l’Ajuntament sense esperar que li ho demani la Junta Electoral.