Pancarta amb llaç groc a la Generalitat

El president del govern, Quim Torra, ha assegurat que mantindrà els llaços grocs als edificis de la Generalitat. Així ho ha anunciat a través d’un comunicat aquest dimecres a la tarda adreçat a la Junta Electoral Central (JEC), a la qual acusa de vulnerar la llibertat d’expressió. Torra ha anunciat que farà el mateix amb la pancarta dels presos polítics que es troba a la façana del Palau de la Generalitat i que per tant no es mourà del seu lloc.

Segons el president, les resolucions de la Junta Electoral que prohibeixen l’exhibició d’aquests símbols estan “afavorint els postulats dels partits” que “han atacat sistemàticament aquest tipus de manifestació” i, amb tot plegat, Torra apunta que la Junta Electoral no està actuant en favor d’una suposada neutralitat política. El president del govern també ha recordat en l’escrit que el Parlament ja va decidir per majoria absoluta la prohibició dels llaços en edificis públics en favor de la llibertat d’expressió.

El president de la Generalitat ha afegit la dificultat de complir amb els requeriments de la JEC perquè molts edificis públics amb llaços grocs a la façana no són propietat de la Generalitat. El comunicat del president català arriba el mateix dia en què s’acaba el termini donat per la JEC per retirar llaços grocs i estelades dels edificis públics.

La JEC es pronunciarà dilluns

La Junta Electoral Central, per la seva banda, preveu respondre el pròxim dilluns l’escrit de Torra. Segons la mateixa JEC, en aquesta reunió es podria adoptar ja algun tipus de decisió respecte a l’obertura o no d’un expedient sancionador contra el president de la Generalitat. La junta especifica que el fet que Torra hagi enviat l’escrit de reconsideració no implica que  el termini de 48 hores s’hagi paralitzat, ni, tampoc, les possibles mesures sancionadores que la JEC pugui adoptar contra el president.