Façana Ajuntament sense llaç groc

L’Ajuntament de Barcelona ha retirat aquest dijous a la nit el llaç groc que penjava del balcó de la façana de la plaça de Sant Jaume. L’actuació s’ha fet després de l’ordre de la Junta Electoral, que ha donat un termini de 12 hores fins a aquest divendres al matí a l’alcaldessa, Ada Colau, perquè retirés el llaç. L’òrgan considerava que vulnera “flagrantment la neutralitat de l’Ajuntament” en període electoral. La petició s’ha fet arran d’una denúncia del Grup Municipal del PP.

Segons fonts municipals, el govern de Colau ha sol·licitat un informe al secretari general de l’Ajuntament, que constata l’obligació de retirar el llaç i l’obligació com a institució de fer-ho “de manera immediata”. Per això, s’ha pres la decisió. El consistori apunta que vol contribuir a generar “un clima de debat electoral serè i constructiu” en el terreny de la política i no en l’àmbit judicial.

Segons l’escrit de la Junta Electoral, el llaç groc exterioritza la ideologia de determinats partits que concorren a les eleccions però no de la totalitat de la ciutadania. En el període electoral previ a les eleccions del 21 de desembre del 2017 ja es va viure una situació similar i el llaç també es va retirar.

Denuncien els encaputxats que havien despenjat el llaç

La retirada del llaç s’ha fet hores després que un grup de persones encaputxades hagin despenjat el llaç groc del balcó de l’Ajuntament, la matinada d’aquest dijous, i hagin mantingut un estira-i-arronsa amb els agents de la Guàrdia Urbana que custodien la porta. El llaç s’havia penjat novament aquest dijous al matí. La policia ha identificat cinc persones i s’han denunciat els fets al jutjat.