llaç groc Ajuntament Barcelona

Torna la polèmica pel llaç groc a la façana de l’Ajuntament de Barcelona. Cs i PP han demanat que es retiri aquest símbol per garantir la “neutralitat institucional” en període electoral. El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha presentat un escrit a la Junta Electoral Central en què es reclama la retirada del llaç groc a l’Ajuntament i els que hi hagi en altres dependències municipals o seus de districte.

En un comunicat, Fernández Díaz recorda que un cop convocades les eleccions generals del 28 d’abril, la presència del llaç groc “és contrària a la Llei electoral”. Aquest símbol, que reclama la llibertat dels líders socials i polítics empresonats, penja de la façana de l’Ajuntament per acord majoritari de la Junta de Portaveus. El líder municipal del PP, però, adverteix que els acords de la junta “no poden servir d’excusa per incomplir l’exigència legal”.

La petició del PP se suma a la que va registrar aquest dilluns Cs a l’Ajuntament i a la Generalitat perquè retirin els llaços grocs que hi ha penjats en edificis públics. “Què s’han cregut, que poden tacar les properes eleccions?”, ha sentenciat el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, en una intervenció al ple. La formació taronja ha avisat que si aquest dijous no s’ha retirat el llaç, faran la petició a la Junta Electoral.

El llaç ja es va retirar pel 21-D

La mateixa situació es va viure setmanes abans de les eleccions al Parlament del 21 de desembre del 2017. Cs i PP van fer la mateixa petició i l’Ajuntament va acatar l’ordre de la Junta Electoral provincial de Barcelona, que va considerar que el llaç podia vulnerar el principi de neutralitat institucional ja que es podia vincular amb partits que es presentaven a les eleccions.