Oriol Junqueras ERC

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha assegurat que si Laura Borràs (JxC) milités al seu partit hauria d’haver renunciat a ser candidata a les eleccions catalanes per estar investigada per presumptes contractes irregulars. “Tenim un compromís polític amb aquest país, amb la humanitat i amb l’humanisme; un compromís ètic, de pedra picada”, ha dit l’exvicepresident català.

En una entrevista a La Sexta, el líder dels republicans ha assegurat que “sempre que ERC s’ha trobat amb una situació d’aquest tipus, ha demanat a aquest militant que renunciés a ser candidat”. En aquest sentit, Junqueras ha tret pit de la trajectòria impecable d’ERC pel que fa a la corrupció: “És un partit de 90 anys d’història i amb cap cas de corrupció. Això no ho pot dir ningú. Ningú”, ha insistit.

Malgrat les paraules de Junqueras, des d’ERC han evitat aclarir si el partit estaria disposat a investir Borràs com a presidenta de la Generalitat, tal com ha qüestionat inicialment Dolors Sabater (CUP) en aquest cinquè dia de campanya, tot i que després ho ha matisat.

Torra crida a la “solidaritat antirepressiva”

Després d’estar en silenci durant els dies que portem de campanya, l’expresident de la Generalitat Quim Torra ha sortit a escena per defensar Borràs. “Amb la legitimitat que em dona ser un dels milers de ciutadans que hem estat al costat de tots els presos polítics i exiliats, fins a costar-me la inhabilitació, lamento que no es mantingui la solidaritat antirepressiva sempre“, ha lamentat Torra en un tuit.