(ACN/redacció) La CUP ha generat cert enrenou aquest dimarts al voltant de la investigació a Laura Borràs. Primer, la candidata de la CUP a les eleccions a Catalunya 2021, Dolors Sabater, en una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’, de Gemma Nierga, ha donat a entendre que negaria la investidura a la cap de llista de Junts per Catalunya, Laura Borràs, si continua investigada. Més tard, ha matisat que “l’únic veto” serà als partits del 155 i a continuar amb la paràlisi d’aquests tres anys”.

“És cert que la causa de la senyora Borràs forma part d’aquesta causa general contra l’independentisme”, ha dit Sabater, “però això no treu que aquestes presumptes irregularitats tenen unes bases que nosaltres volem que s’aclareixin”.

La CUP proposa que energia, aigua, transport i internet siguin de control públic

La candidata cupaire també ha parlat aquest dimarts sobre energia. Davant la seu d’Endesa a Barcelona, ha proposat que els serveis bàsics deixin d’estar controlats per grans empreses de l’Ibex-35 i que passin a estar sota control de les administracions públiques. Dolors Sabater creu que “els sectors energètic, l’aigua, el transport i les telecomunicacions” han de deixar de ser “un negoci en mans de pocs”.

Els anticapitalistes demanen la fi dels “oligopolis” en els serveis essencials que “extorsionen la vida de les persones”. Segons Sabater, companyies com Endesa no haurien de tallar la llum a les persones vulnerables, i després tampoc no haurien de poder demanar “compensació” a les administracions públiques, exigint que facin front als impagaments.