(ACN) Les comunitats islàmiques de Catalunya han denunciat aquest dimarts davant la fiscalia el partit d’extrema dreta Vox per incitació a l’odi, segons ha avançat ‘El País’ i han confirmat a l’ACN fonts de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (Ucidcat). Aquesta organització, al costat de les altres dues federacions que agrupen el 90 % de les 330 mesquites de Catalunya, FCIC i FIC, condemnen els vídeos “antiislamistes” que Vox difon a les xarxes socials sota el lema “Stop islamització a Catalunya”. Les tres entitats denuncien una campanya “que incita a l’odi contra l’islam i els musulmans a Catalunya i a Espanya”. A més, afirmen que aquest ús “irresponsable” de la religió islàmica és “un atac al dret a la llibertat religiosa”.

A banda, Ucidcat, FCIC i FIC afirmen que “vincular l’islam i els musulmans al terrorisme com a estratègia de votació de dretes és un acte bàrbar” dirigit a “alimentar el racisme, la xenofòbia i l’odi als musulmans”. És per això que opinen que Vox fa un “assalt a la democràcia, la justícia i la llibertat”.

Finalment, les tres entitats han demanat a la resta de partits polítics en campanya que respectin els principis de llibertat i consciència religiosa i no utilitzin els sentiments religiosos de manera partidista.

Acte de Vox a Ripoll

Precisament, aquest mateix dimarts veïns de Ripoll han rebut Vox amb cartells, clàxons i crits de “fora feixistes dels nostres pobles”, després que tant el candidat a la Generalitat, Ignacio Garriga, com la presidenta del partit a Madrid, Rocío Monasterio, s’hagin referit a la ciutat com a “bressol del gihadisme”.

Vox ha aprofitat la visita al municipi on vivia l’imam acusat dels atemptats del 17-A per tornar a vincular Ripoll amb el terrorisme, i la immigració amb el “totalitarisme de l’islam”. Després dels parlaments, la comitiva de Vox, per primera vegada aquesta campanya, ha caminat pels carrers del municipi. L’objectiu era arribar fins a la mesquita per fer-se la foto. Ho han aconseguit, seguits per grups d’antifeixistes i custodiats pels Mossos.