Seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

El govern de la Generalitat no presentarà cap recurs a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la el decret que ajornava les eleccions fins al 30 de maig. La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha insistit que estan “en total desacord” amb la sentència però que en la situació de pandèmia actual no volen generar “més incertesa amb la data de les eleccions”. “No posarem impediments perquè les eleccions se celebrin el 14-F”, ha afirmat.

Continuen els preparatius electorals

Budó ha explicat que, tot i això, els serveis jurídics estan analitzant la sentència, com fan habitualment. D’altra banda, la portaveu ha explicat que ara mateix el govern està centrat a garantir que en la jornada electoral del 14 de febrer els ciutadans puguin exercir el dret a vot amb totes les garanties democràtiques i sanitàries.

El TSJC va anunciar divendres passat que mantenia la data de les eleccions per al 14 de febrer, i aquest dilluns ha explicat els motius d’aquesta decisió. El tribunal considera, entre altres motius, que ajornar les eleccions provocaria un “període prolongat de provisionalitat”.