ERC i JxC s’han mostrat disposats a negociar el pressupost que ha presentat el govern municipal per al 2020. El portaveu dels republicans, Jordi Coronas, ha lamentat que no hi hagi hagut prèviament una trobada amb els grups de l’oposició i ha assegurat que “si hi ha receptivitat podrem parlar, si no, no donarem xecs en blanc”.

Coronas, a més, ha expressat “tota la disponibilitat d’ERC” per negociar els comptes, sempre que “sigui de transformació i ambiciós, no només per a aquest any”. Coronas ha estat acompanyat del regidor d’ERC Jordi Castellana, que ha dit que “el detall de concreció no creiem que sigui el que pertoca”.

JxC, recelós amb la pujada de taxes

En una línia molt similar s’ha expressat la regidora de JxC Neus Munté. Minuts després que el govern de BComú i el PSC hagi presentat la seva proposta de comptes, ha assegurat que “mantenim amb escepticisme tota la predisposició de treballar” per “conèixer amb molt més detalls les previsions”.

Ara bé, Munté ha assegurat que les dades presentades “confirmen que el 2019 va ser el gran any de les retallades del govern Colau”. Per això, JxC manté que la pujada de taxes suposa un intent de “reconduir a correcuita” la “mala gestió que ha fet Colau en els últims anys”. Munté ha lamentat que “els ciutadans en puguin pagar les conseqüències”.