La Comissió de Govern ha canviat aquest dijous l’Ajuntament per la seu del districte de Sant Andreu. És la primera vegada en anys que el govern no es reunia fora del consistori. La voluntat de l’alcaldessa, Ada Colau, és convocar l’habitual reunió de l’executiu cada setmana en un districte diferent. Així es farà durant 10 setmanes i, a partir de llavors, el govern municipal es trobarà fora de l’Ajuntament un cop al mes.

“Estar físicament als districtes, i no només a la plaça de Sant Jaume, modifica la teva visió de la ciutat i de les seves prioritats”, ha afirmat l’alcaldessa en una intervenció oberta als mitjans. Colau i tot l’equip d’alcaldia es traslladaran dos dies cada setmana a un districte diferent. La intenció és passar pels 10 districtes cada setmana i, després, fer-ho un cop al mes. “Aquesta experiència ha arribat per quedar-se”, ha assegurat.

Comissió Govern Sant Andreu

Tot i fer-se a Sant Andreu, ha estat una reunió de tràmit sense que n’hagi transcendit cap gran acord o actuació específica per al districte. La regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, ha destacat, això sí, l’inici de les obres del Mercat de Sant Andreu. També ha anunciat la “inauguració imminent” del Mercat del Bon Pastor i que al novembre s’entregaran 35 habitatges per a joves a la Fabra i Coats.

L’alcalde Clos ja ho va provar

La idea de traslladar la Comissió de Govern fora de l’Ajuntament no és nova. L’alcalde Joan Clos ja en va fer una primera prova l’any 2004 a la seu del districte de Sants-Montjuïc. Aleshores ja es va presentar la idea com una manera de conèixer de primera mà la realitat i les prioritats del districte. La prova, però, no va tenir continuïtat.