Mireia Vehí i Albert Botran (CUP)

El número dos de la CUP a les eleccions generals del 10-N, Albert Botran, creu que la formació té opcions “molt clares” d’obtenir representació al Congrés dels Diputats. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Botran ha assegurat que l’argument dels partits independentistes grans que votar a la CUP és llençar el vot a la paperera queda “totalment desarticulat”. Ho argumenta per l’experiència del Front Republicà, que es va quedar a les portes d’obtenir representació als comicis del 28-A, i també pel que anticipen les primeres enquestes que s’han publicat, que són favorables als cupaires.

Aquest diumenge la militància de la CUP va avalar amb un 80 % dels vots la candidatura que encapçala Mireia Vehí a les eleccions generals, que tindrà Albert Botran i Eulàlia Reguant de números dos i tres a la llista, respectivament.

Recuperar votants d’ERC

Botran ha justificat la decisió de la CUP de presentar-se a les eleccions espanyoles perquè “la situació d’excepcionalitat ha augmentat” respecte de l’abril. Considera que els partits independentistes a Madrid han actuat amb una línia equivocada “oferint-se al PSOE pràcticament a canvi de res”. Botran creu que el reconeixement del dret a l’autodeterminació no arribarà a través d’un pacte o “d’intentar agradar als socialistes” sinó per una “crisi d’Estat”.

El número dos de la CUP per Barcelona també s’ha mostrat convençut que recuperaran part del vot que van perdre a les darreres eleccions al Parlament, que se’n va anar cap a ERC. Segons Botran, les enquestes ara diuen just el contrari, “que d’ERC passarà a la CUP”.

Tot i que durant aquesta campanya la CUP  tindrà pocs espais per fer campanya als mitjans, assegura que ho supliran “amb molta energia militant” i que això “s’acabarà encomanant” a les urnes.