(ACN) Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha nomenat Gerardo Lertxundi com a nou conseller delegat en substitució d’Enric Cañas. Els consells d’administració de Ferrocarril Metropolità de Barcelona i Transports Barcelona han pres aquesta decisió en una reunió extraordinària celebrada aquest dijous al migdia. TMB ha informat que la designació s’ha fet a proposta de la presidenta, Rosa Alarcón, “en el context de la renovació de la Direcció de TMB iniciada el juliol passat fruit de l’acord per al govern de l’AMB subscrit pel PSC-CP, En Comú Guanyem, ERC-AM i JxC”.

Dimarts el Consell Metropolità de l’AMB, en funcions de la Junta General d’Accionistes, va aprovar la proposta i va fer efectiu el nomenament de Lertxundi com a membre dels consells d’administració.

Lertxundi és enginyer industrial i havia ocupat anteriorment diversos llocs de responsabilitat en empreses del sector de la mobilitat com la Companyia del Tramvia de Sant Sebastià i càrrecs públics, com el de director de Mobilitat de l’ajuntament de la mateixa ciutat. A Catalunya, va impulsar el projecte estratègic de la T-Mobilitat com a director general de la Societat Catalana per a la Mobilitat.