En la primera Audiència Pública de Ciutat Vella amb Jordi Rabassa com a regidor, el màxim responsable va sorprendre veïns i entitats explicant que el districte ha finançat, aquest estiu, un casal per a menors en risc d’exclusió social. Previst inicialment per a 30 joves, el van acabar utilitzant un centenar. Rabassa va qualificar la iniciativa d’èxit i va anunciar que s’està estudiant mantenir-la.

El regidor va explicar la mesura en una resposta a la Xarxa Veïnal del Raval. “Han passat més d’un centenar de nois, menors i no menors”, va dir el regidor, “i els que podem dir que s’han fidelitzat, hi ha més de 30, pràcticament 40”. Rabassa va explicar que el casal ha servit perquè els joves poguessin anar a fer activitats, tenir un lloc per esmorzar, dinar, dutxar-se i rentar la roba. I va destacar-ne els bons resultats: “Alguns que més o menys podien estar escapolits o amb una relació complicada amb el centre de referència, hi han tornat”.

Mantenir el casal per a menors no acompanyats

Per això, el regidor va anunciar que s’està estudiant mantenir el casal, tot i que va advertir que el districte no té gaire recursos econòmics per finançar la iniciativa. I va recordar que els menors no acompanyats són competència de la Generalitat de Catalunya.

L’anunci es va fer aquest dijous en la primera Audiència Pública del nou mandat municipal. Una audiència oberta als veïns del districte, que en les seves intervencions van parlar de problemes de sorolls, seguretat i neteja. També de la presència de menors no acompanyats al districte, un tema del qual ja han alertat en ocasions anteriors.