El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, ha defensat que la democràcia és “respectar i fer respectar la llei”. Durant la celebració del Dia de la Policia Nacional aquest dilluns a Barcelona, Pardo ha fet referència a la situació política i social actual que viu Catalunya. Ha afirmat que la llibertat “no és fer el que es vol, sinó el que s’ha de fer” i que sense llei no hi ha “ni democràcia, ni pau ni convivència”.

D’aquesta manera, Pardo ha agraït la tasca que desenvolupen els agents de la Policia Nacional a Catalunya “en temps d’incertesa”. Sense fer cap referència concreta, el director de la policia espanyola ha acusat alguns líders polítics d'”aspirar més al xoc que a la convivència”. Davant d’aquesta situació, Pardo ha defensat la presència dels agents del cos policial a Catalunya amb el fi de “salvaguardar” l’estat de dret i el compliment de la llei. També ha fet una crida al diàleg. “Les paraules a vegades són armes per ferir i no per unir”, ha lamentat.

Albert Batlle i els Mossos, presents en l’acte

A banda de la cúpula de la policia espanyola, a l’acte hi han assistit representants del Departament d’Interior, com Brauli Duart, i el director dels Mossos d’Esquadra, Eugeni Sallent. També hi ha anat el regidor de Seguretat, Albert Batlle.

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha destacat que la presència d’aquests comandaments en l’acte és una demostració “fefaent” de la “bona feina de col·laboració” entre els cossos policials. El director de la policia espanyola ha tingut paraules per a Cunillera, a qui ha agraït que com a delegada del Govern hagi treballat per “recompondre la convivència a Catalunya”, una convivència, ha dit Pardo, “tan important per a tota la societat”.

Teresa Cunillera en el Dia de la Policia Nacional

Per la seva banda, el director de la Prefectura de la Policia Nacional a Catalunya, José Antonio Togores, ha explicat que la situació política actual fa “especialment complicat” el treball dels agents del cos a Catalunya. Tot i això, s’ha mostrat convençut que els agents tenen el suport tant dels mateixos comandaments policials com de la ciutadania.