El partit liderat per Íñigo Errejón, Más País, ha aconseguit aquest dilluns els avals necessaris per presentar candidatura a la circumscripció electoral de Barcelona. Havia de presentar 4.200 signatures, equivalents al 0,1 % del cens electoral, per poder formar una llista electoral per a les eleccions generals del 10 de novembre.

Superat aquest tràmit, unes hores abans que s’esgoti el termini —la mitjanit d’aquest dilluns—, el dubte serà ara saber qui encapçalarà la candidatura. Si bé al conjunt de l’estat Más País ha subscrit una coalició electoral amb Equo, a Catalunya la formació ecologista ja ha anunciat fa dies que declina aliar-se amb Errejón perquè prefereix repetir fórmula electoral amb En Comú Podem. En aquest sentit, Más País ha confirmat que a les demarcacions del País Valencià o de l’Aragó concorrerà amb Compromís i la Chunta Aragonesista respectivament.

Això significarà que Íñigo Errejón, cofundador de Podem, competirà contra la seva antiga formació i els seus antics socis electorals a Catalunya. Entre d’altres, perquè a Barcelona la candidatura d’En Comú Podem la tancarà l’alcaldessa, Ada Colau.