Vols visitar la presó Model de Barcelona? A partir del primer cap de setmana d’octubre del 2019, la Model estrena visites guiades que complementaran les visites per lliure que ja es podien fer fins ara. L’activitat, que s’impartirà per historiadors, està destinada a dos públics diferents: la ciutadania en general i les escoles i instituts.

Quan i com puc visitar la Model?

    • Divendres: sessió a les 17 h
    • Dissabtes: sessió a les 11.30 h i a les 17 h. Les visites previstes per al públic general es faran els divendres i dissabtes. La durada prevista és d’una hora i mitja.
  • Les visites escolars s’organitzaran els dimarts  i els dimecres al matí. La durada prevista és de dues hores perquè, a banda de la visita habitual, s’oferiran tallers educatius i debats.
    • Dimarts: sessions a les 10 i a les 11.30 h
    • Dimecres: sessió a les 10 h.

Per poder accedir-hi, és imprescindible reservar plaça. Tota la gestió és pot fer a través d’aquesta web.

Què veuràs a la Model?

En aquesta visita guiada, historiadors i guies especialitzats en la gestió i la difusió del patrimoni arquitectònic conduiran els visitants a través dels espais més emblemàtics de la Model. Es coneixeran també les idees que van inspirar-ne la construcció i es parlarà de la seva evolució en aquest període d’importants canvis socials i polítics. La visita inclou un recorregut complet a través dels patis, les galeries, les cel·les i la sala panòptica.

Les visites per lliure segueixen en marxa

Les visites guiades no substitueixen les visites per lliure, que es van organitzar després que l’equipament finalitzés l’activitat com a centre penitenciari el mes de juny del 2017Per conèixer el centre per lliure, no cal inscriure’s prèviament. S’hi pot accedir gratuïtament i fer una visita en grups de 30 persones.

Cada 15 minuts hi ha una nova possibilitat d’entrar al recinte —de divendres (15 – 18 h) a dissabte (10 – 18 h). S’hi entra a través de la porta que l’antiga presó té encara al carrer d’Entença, 155. El pati d’accés a la Model està obert de dilluns a dissabte, de 10 a 19 h.