La presó Model es pot visitar sense inscripció prèvia fins que no es decideixin els futurs usos de l’antic centre penitenciari. De dilluns a dissabte, de 10 a 19 h, se’n pot descobrir el pati interior i els divendres, de 15 a 18 h, i els dissabtes, de 10 a 18 h, també es pot entrar i visitar part del recinte, com el panòptic o algunes galeries.

Vols visitar l’antiga presó Model de Barcelona? Ara tothom qui ho vulgui pot fer visites a la Model i entrar a les instal·lacions de l’antiga presó després que l’equipament finalitzés l’activitat com a centre penitenciari el mes de juny del 2017. Per visitar-la, no cal inscriure’s prèviament. S’hi pot accedir gratuïtament i fer una visita a la presó en grups de 30 persones. Podeu visitar-la abans de la transformació de l’equipament que l’Ajuntament ha anunciat aquest desembre.

Cada 15 minuts hi ha una nova possibilitat d’entrar al recinte —de divendres (15-18 h) a dissabte (10 – 18 h)—. S’hi entra a través de la porta que l’antiga presó té encara al carrer d’Entença, 155. El pati d’accés a la Model està obert de dilluns a dissabte, de 10 a 19h.

Què s’hi pot veure?

Durant tota la setmana, exceptuant el diumenge, es pot accedir a l’interior d’illa que està obert als ciutadans i que disposa de mobiliari urbà i diverses zones verdes. Els que hi vagin els dissabtes i diumenges podran passejar per la paqueteria, el locutori, el centre del panòptic, les galeries 4 i 5 i el pati d’esports, uns espais que no s’havien donat a conèixer al públic fins a aquest gener. Al següent vídeo, a vista de drone, s’hi poden veure alguns d’aquests espais ara oberts al públic.