L’Ateneu el Poblet ja està a punt per a l’estrena. Es troba al carrer de Nàpols, 268, entre els carrers de Provença i del Rosselló, i té uns 1.500 metres quadrats disponibles. L’Ajuntament va comprar el local el febrer del 2017. Un espai que era la seu de l’empresa Vidal Aymerich, que el va desocupar a finals d’abril del mateix any i de seguida van començar les obres per adaptar l’espai als usos nous.

El projecte de l’ateneu es va iniciar arran de les demandes de la plataforma Recuperem el Niza, que volien inicialment que l’antic cinema fos un equipament. Quan van saber que seria un supermercat, el districte de l’Eixample va accedir a buscar un espai alternatiu que ara està a punt d’obrir portes.

Un lloc de trobada per al barri

L’Ateneu el Poblet està cridat a ser un dels punts neuràlgics de l’activitat de les entitats i els veïns al barri de la Sagrada Família i lloc de trobada comunitari. La Cristina Sans i Güell, que n’és la directora, assegura que la seva funció és, entre d’altres, donar eines perquè la gent pugui dur a terme els projectes que es plantegin, des d’activitats escèniques, audiovisuals o de formació. Un dels aspectes que volen promoure, davant la pressió turística, és la pertinença al barri.

Les entitats ja han fet seu l’espai

Les diverses entitats impulsores del projecte hi han entrat per fer-hi reunions i assajos i detectar si cal fer algun canvi abans no s’obri tot el veïnat el 19 d’octubre, amb una festa de portes obertes. De moment, són una vintena de col·lectius veïnals, juvenils i culturals, però volen que tothom se’l senti seu, apunta Gerard Muñoz Martínez, president de l’Associació Cultural Barri del Poblet.

L’ateneu arriba amb un any de retard per un problema de filtracions que ha obligat a impermeabilitzar les terrasses que cobreixen bona part del local.