Quan queden pocs dies perquè es faci pública la sentència del procés, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha alertat els nous agents que s’incorporen a la plantilla de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona que aquests propers dies hauran d’estar preparats “per resoldre qualsevol escenari que es pugui plantejar”. En aquest sentit, els ha demanat que protegeixin el “lliure exercici de drets i llibertats i garanteixin la seguretat ciutadana” i vetllin per la convivència pacífica, tenint en compte que s’esperen diverses manifestacions per donar resposta a la sentència del Suprem.

Tot i que no s’ha referit explícitament a les mobilitzacions, Buch ha remarcat que la “complexitat” de l’etapa actual “podria incrementar més” i els ha demanat que actuïn amb “professionalitat i rigor”. En aquesta mateixa línia, ha recordat que “les difícils situacions polítiques dels darrers anys al nostre país” han afectat “alguns directius i comandaments dels Mossos” fent referència de forma explícita a l’exconseller d’Interior Joaquim Fornen presó preventiva des del 2 de novembre acusat de rebel·lió– i al major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero -que està a punt d’anar a judici a l’Audiència Nacional pel mateix delicte juntament amb l’antiga cúpula d’Interior-.

384 mossos s’incorporen a la plantilla

El conseller Miquel Buch ha dit aquestes paraules des del Palau de Congressos, on ha donat la benvinguda als 384 mossos que s’incorporen a la plantilla. D’aquests, 156 ja han treballat a la ciutat aquest estiu, mentre que 228 formen part de la darrera incorporació de la promoció.

Dels 384 agents, 22 treballaran al metro per fer front als carteristes. Segons ha apuntat el conseller, la lluita contra els furtadors multireicidents és una de les seves prioritats. En el parlament, Buch també ha donat per tancat el problema dels narcopisos i també dels grups organitzats que es dediquen als robatoris a domicili. Alhora, però, ha remarcat que “han pujat altres tipus delictius que han elevat aquesta sensació d’inseguretat” i s’ha proposat d’afrontar-los.

Buch també s’ha proposat com a objectiu incrementar la col·laboració amb la Guàrdia Urbana i treballar per obrir aviat una comissaria conjunta que “ha de ser a prop de la plaça de Catalunya”. A l’agost, l’Ajuntament va proposar a Interior ubicar-la en un local municipal cèntric i avançar els diners per adaptar l’espai. Segons fonts municipals, el departament i el consistori ja n’estan parlant.