Després de mesos de divergències, finalment hi ha acord per a la futura ubicació de l’Escola Teixidores (Vila de Gràcia) que funciona des del 2017 amb mòduls al carrer de l’Encarnació. La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona impulsaran la creació d’un institut escola al carrer de les Carolines, molt proper a l’avinguda de la Riera de Cassoles. El nou centre d’educació infantil, primària i secundària tindrà dues línies per curs, però encara no s’ha concretat el calendari ni quan començaran les obres.

S’acaba així l’odissea per trobar una ubicació definitiva a l’escola que va estrenar-se en mòduls al curs 2017-18 al carrer de l’Encarnació. Un espai que s’ha anat quedant petit a mesura que l’escola ha anat creixent. Les famílies van rebutjar ja el 2019 traslladar-se al carrer de les Camèlies, on fins ara hi havia l’Hospital Evangèlic, perquè consideraven que l’espai és molt petit.

L’anunci l’han fet aquest dijous en una compareixença conjunta els regidor d’Educació, Pau Gonzàlez i el delegat del Consorci d’Educació de Barcelona, Pere Masó, que no han donat dates, però han alertat que no serà un procés ràpid. L’horitzó per al trasllat se situa, com a mínim, d’aquí a vuit anys. No obstant això, el compromís de les administracions és accelerar la construcció del nou centre.

Els alumnes acabaran la primària

El regidor d’Educació també ha assegurat que l’escolarització dels infants de l’Escola Teixidores està garantida fins a sisè de primària als mòduls actuals, que s’ampliaran. Gonzàlez ha detallat que es completarà la segona planta i que també es col·locaràn de nous a l’entrada al recinte, per no restar espai al pati.

Les famílies lamenten el retard

A través d’un comunicat, l’AFA del centre ha celebrat que hi hagi continuïtat del projecte educatiu en un institut escola, però lamenten el retard amb què arribarà i que molts infants matriculats al centre ja no podran gaudir-lo.

En aquest sentit, asseguren que els alumnes de primària que ara van a l’escola no podran seguir el projecte pedagògic a secundària i estan preocupats per la plaça d’institut públic que tindran.

Un altre institut escola al solar de les Camèlies

Les famílies de Teixidores van rebutjar la ubicació del carrer de les Camèlies, però l’espai acollirà igualment un altre institut escola. Des del consorci constaten el dèficit d’instituts a Gràcia i admeten que el districte en necessita dos, per això, el solar acollirà un altre centre.