El candidat del PSC a les eleccions municipals del 2019, Jaume Collboni, assegura que, si és escollit alcalde, tots els comerços de barri de Barcelona seran accessibles l’any 2025. Segons Collboni, la intenció és que “tothom pugui baixar a la botiga de barri com un veí més i, de retruc, ajudar el petit comerç que funcioni millor”, ha explicat en un acte al Centre Cívic Joan Oliver – Pere Quart, al barri de la Maternitat i Sant Ramon, on diverses associacions en favor de la inclusió han expressat les seves demandes.

Jaume Collboni també ha mencionat la necessitat d’ampliar les llicències de taxis accessibles per aconseguir que el 5 % de la flota estigui adaptada, fer accessibles la totalitat de centres culturals i esportius —privats o públics— de la ciutat, i adaptar els parcs infantils, entre altres mesures. Tot plegat, segons ha dit el candidat, “per tirar les barreres que ens separen els uns dels altres, tant les físiques com les psicològiques”.

Pel socialista, durant l’últim mandat s’han deixat de banda les polítiques d’inclusió: “Durant els últims quatre anys hem escoltat molt discurs i poca realitat, molta proclama i poca transformació, bona voluntat però poca efectivitat”. Per això Collboni s’ha compromès a recuperar les polítiques en favor de la inclusió que, segons ha explicat, van ser referents durant els anys de mandat socialista.