“La festa de La Nit dels Museus no és la festa dels treballadors precaritzats de les empreses externes de l’ICUB”. Així ha denunciat la candidata de la CUP, Anna Saliente, les condicions laborals del personal d’empreses com Magma o Ciut’art, contractades per l’ICUB per gestionar equipaments museístics municipals. La CUP aposta perquè s’internalitzin aquests treballadors i ha criticat que el govern de Barcelona en Comú hagi contractat, “malgrat les lluites sindicals i les vagues”, unes empreses que “mantenen condicions de precarietat” per als seus treballadors.

El regidor cupaire Pere Casas ha explicat algunes de les propostes de la seva formació en matèria de cultura. Proposen un canvi de gestió de l’ICUB que impliqui una revolució, canviar el sistema de subvencions, “que premia els grans esdeveniments a costa de projectes més nous i avantguardistes”, i fer una oficina de contractació directa per a artistes.

Casas considera que en cas que guanyin altres formacions, “no canviarà res en la nova legislatura” en matèria de cultura. Fent referència a ‘Joc de trons’ ha dit que els que els que s’encarregaran d’aquest àmbit són “els mateixos caminants blancs” de sempre. I ha augurat que “la cultura entrarà en una llarga i fosca nit”.