El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha rebutjat fer un debat a la presó amb l’alcaldable de JxC, Joaquim Forn, que segueix empresonat de forma preventiva a Soto del Real (Madrid) mentre assisteix al judici del procés al Tribunal Suprem. “No crec que sigui raonable”, ha valorat Collboni, que ha afegit que “els debats s’han de fer amb normalitat i amb candidats que puguin defensar les seves idees i puguin després ser alcaldes”.

La resposta de Joaquim Forn ha arribat via Twitter. En una piulada, el candidat de JxC lamenta que la reacció de Collboni “el situa al costat dels que ja m’han condemnat sense que el judici hagi arribat ni a la meitat”. Forn afegeix que les paraules del candidat socialistes demostren “molt poca valentia” i confirma que “el PSC està còmode en l’aliança amb els del 155”.

Collboni ho ha afirmat en un col·loqui al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, en què ha assegurat que el PSC té opcions de guanyar les eleccions municipals del 26 de maig perquè “tot està molt obert”. Pel que fa als pactes postelectorals, el candidat socialista ha dit que “m’hi presento per guanyar i governar, no per pactar”, tot i que s’ha mostrat obert a “parlar amb tothom”. “No crec que Ada Colau continuï sent alcaldessa”, ha sentenciat quan li han preguntat si pactarà amb els comuns.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a l’alcaldia de Barcelona per a les eleccions municipals 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Un campus científic a la Ciutadella

En el mateix acte, Jaume Collboni ha proposat convertir el Parc de la Ciutadella en “un gran campus científic de Barcelona”. Per fer-ho, el candidat socialista preveu donar sortida a equipaments en desús com el Castell dels Tres Dragons, l’Hivernacle o l’Umbracle. També ha defensat la continuïtat del Zoo com un espai de divulgació científica i de conservació de la natura.

“Serà el campus més gran d’Europa dins una ciutat”, ha dit Collboni, que ha destacat “la vocació científica” de Barcelona. Un dels objectius d’aquesta proposta, segons Collboni, és connectar el Parc de la Ciutadella amb el mar i, alhora, “repensar el litoral” amb criteris mediambientals i apostar per l’economia blava. El candidat del PSC ha plantejat també convertir el front litoral en “una zona natural urbana” i “renaturalitzar les platges”.

Jaume Collboni Jordi Hereu

“Hereu dels alcaldes socialistes”

El discurs de Collboni l’han seguit els exalcaldes socialistes Jordi Hereu i Joan Clos. El candidat del PSC s’ha compromès a “reprendre el fil roig dels alcaldes socialistes”, de qui ha dit sentir-se hereu. “Un alcalde socialista ho és de tots; ells són el meu model”, ha afirmat. En l’acte hi havia també la número dos de la llista del PSC, Laia Bonet, i el número tres, l’exregidor Albert Batlle.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Calendari de les eleccions municipals 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/quan-son-les-eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]