El partit d’ultradreta Vox ha celebrat aquest dissabte el seu primer gran acte a Barcelona davant d’unes 5.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. La intenció inicial de la formació liderada per Santiago Abascal era omplir el Palau Sant Jordi, però el govern municipal els va denegar el permís al·legant tasques de manteniment al recinte. Per això el partit d’extrema dreta ha optat per celebrar-lo a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Sobre aquesta negativa per part de l’executiu d’Ada Colau, Abascal ha titllat l’alcaldessa de “màfia separatista municipal”. De fet, Vox va presentar una querella contra el consistori per aquesta raó.

La manifestació de la ultradreta s’ha celebrat sense incidents gràcies al fort dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra, que han blindat la plaça d’Espanya per evitar l’arribada de les protestes antifeixistes convocades en rebuig al discurs de l’extrema dreta.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Tensió a les manifestacions contra Vox convocades pels CDR i Arran. Minut a minut
” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/manifestacio-contra-vox-cdr-arran-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Primer acte d’Ignacio Garriga com a candidat per al 28-A

Santiago Abascal ha estat acompanyat pel candidat de Vox per Barcelona a les eleccions generals 2019 del 28 d’abril, Ignacio Garriga. Ha fet el seu primer acte des que va ser escollit candidat. El seu discurs ha anat dirigit contra l’independentisme, tot titllant-lo de “desplegament de maquinària totalitària” i ha banalitzat el nazisme amb aquestes declaracions.

“El nacionalisme ha portat la infàmia a les nostres llars: volen que els fills acabin assenyalant els seus pares per no ser independentistes. Com a l’Alemanya nazi”.

Santiago Abascal ha anat més enllà: proposa suspendre l’autonomia de Catalunya, intervenir la Generalitat, detenir Quim Torra i dissoldre el cos dels Mossos d’Esquadra davant de l'”apel·lació a la violència de la via eslovena” que, diu, fa el president de la Generalitat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions generals del 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-generals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Cap detall sobre el candidat de Vox a les municipals

Un dels objectius de Vox en els pròxims mesos és aconseguir representació a l’Ajuntament, després d’anunciar que es presentarà a les eleccions municipals a Barcelona. Per ara, es desconeix quin serà el seu candidat per al 26 de maig.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Eleccions Municipals 2019 a Barcelona | Últimes Notícies” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]