portada-calor-districtes

Percentatge de vot dels partits a cada districte

Les eleccions municipals del 2015 van deixar set mapes de Barcelona en funció dels resultats de cada una de les candidatures, unes divisions que es poden llegir en dues línies: una, entre partits favorables o contraris a la independència; i una altra, entre candidatures d’esquerres i de dretes. Els set mapes dels partits mostren quin percentatge de vots van treure a cada un dels districtes de Barcelona.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a l’alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

En els mapes es pot veure com CiU (l’any 2015 encara es va presentar sota aquestes sigles), PP o Cs tenen un percentatge de vots més elevat a districtes com Sarrià – Sant Gervasi o les Corts. En canvi, ERC i la CUP tenen el percentatge més alt a Gràcia, però també a Sant Andreu o Sants-Montjuïc. I finalment, BComú i el PSC surten reforçats a Ciutat Vella, Sant Martí o Nou Barris.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Quan són les eleccions municipals 2019?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/quan-son-les-eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

El mapa de Barcelona, dividit en dues zones

Els districtes de Barcelona es divideixen, a grans pinzellades, en dos grups si mirem els resultats de les últimes eleccions municipals. El primer mapa té en compte els districtes en funció de si tenen més o menys vots independentistes (CiU, ERC i CUP). El mapa de la dreta agrupa els districtes segons si els vots es decanten cap a candidatures d’esquerra (BComú, ERC, PSC i CUP) o de dreta (CiU, C’s i PP).