Manuel Valls Alejandro Blanco COE

El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls s’ha reunit aquest dilluns amb el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, per abordar la celebració d’unes noves Olimpíades a la ciutat. Valls manté que si és alcalde, un dels “reptes principals” serà que Barcelona aculli una nova cita olímpica, ja siguin els jocs d’hivern del 2030 o els d’estiu del 2032.

En una conferència a la Cambra de Comerç, al març, el candidat ja va expressar la seva voluntat que la ciutat organitzi els Jocs Olímpics d’estiu del 2032, coincidint amb el 40è aniversari dels jocs del 1992. En un comunicat, el candidat de la plataforma Valls BCN 2019, que té el suport de Cs, afirma que “en les properes setmanes” parlarà d’aquesta qüestió amb el Comitè Olímpic Internacional i que aspira a uns jocs “sostenibles, ètics i amb un cost limitat”.

Manuel Valls ha dit que uns nous Jocs Olímpics a Barcelona serien possibles si es pot “conjugar l’esforç de les administracions, l’empresa privada i la ciutadania”. En el comunicat, el candidat sosté que farà “tot el possible” per consensuar els jocs, una cita que creu que pot servir per explicar al món que “Barcelona ha sobreviscut a l’amenaça populista i independentista”. En aquest sentit, ha dit que les crítiques d’Ernest Maragall (ERC) a la proposta són l’exemple que els independentistes volen “una Barcelona aïllada del món”.