El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha anunciat la incorporació d’Albert Batlle com a número tres a la seva llista per a les eleccions municipals del 26 de maig. Batlle va ser regidor de l’Ajuntament de Barcelona pel PSC del 1983 al 2003 i, posteriorment, ha ocupat diversos càrrecs a la Generalitat, entre els quals director general dels Mossos d’Equadra (2014-2017). És militant d’Units per Avançar, el partit que va crear Ramon Espadaler després de la fi d’Unió Democràtica de Catalunya.

Jaume Collboni ha dit que amb aquest fitxatge —que se suma al de Laia Bonet com a número dos— vol fer “una candidatura que sigui el futur govern de la ciutat”. “Estic fent un govern”, ha afirmat el candidat socialista, que creu que Barcelona necessita regidors amb coneixement de la ciutat, “bagatge i experiència política i de govern”. Batlle ha dit que se sent “feliç de tornar a la carretera” i de fer-ho en la política local, “la meva passió”.

Collboni encomana a Batlle la seguretat

Albert Batlle, que en la seva última etapa a la primera línia de la política va ser director general dels Mossos, ha rebut un encàrrec de Collboni: la seguretat. El líder socialista ha advertit que “ha estat un dels fracassos de Colau”, després que el Baròmetre marqués la inseguretat com el problema més greu dels barcelonins.

Amb Batlle com a número 3, Collboni ha assegurat que “la crisi de seguretat té solució”. Per la seva banda, Batlle ha defensat que “s’ha acabat el temps en què es deia que la seguretat era de dretes” i ha destacat els “consensos polítics sobre seguretat” a què va arribar quan era director dels Mossos.