Les empreses que es dediquen distribuir els gels viricides que en principi han d’evitar la transmissió de qualsevol tipus de virus per contacte no donen l’abast des l’anunci del coronavirus. Grans esdeveniments internacionals, com ara el Mobile World Congress, necessiten grans quantitats d’aquests tipus de producte, especialment després de l’anunci de l’adopció de protocols estrictes per evitar el contagi.

500 dispensadors

L’empresa Nova Higiene de Terrassa va rebre una petició del Mobile per poder oferir en tot el recinte uns 500 dispensadors de gel viricida. Unes xifres completament inassumibles que es van acabar traduint, per part de l’empresa, en 15 dispensadors. Cal pensar que aquest tipus de producte es fabrica a Anglaterra i que es necessiten com a mínim tres mesos per poder gestionar una comanda d’aquestes dimensions. En els darrers dies, tal com va passar amb el virus de la grip A, la demanda de gels bactericides han arribat a triplicar el volum de negoci per aquestes empreses això sí amb un hàndicap afegit.

Els gels viricides no es poden comercialitzar a Espanya si no és amb el vistiplau de l’Agència de Medicaments. Això suposa a més que aquests productes han de passar un període de quarantena, entre els 10 i 20 dies abans de poder comercialitzar-se i tot plegat dificulta la possibilitat d’atendre grans demandes de gels desinfectants en poc temps.

Evitar el contagi

Segons els fabricants d’aquest tipus de gel el contagi dels virus es produeix principalment per contacte i per tant l’ús d’aquests gels que eliminen tot tipus de virus és la millor solució per evitar que aquest passi de persona a persona. Per aquest motiu des del Mobile World Congress ja van apostar per recomanar als assistents que no fessin encaixades de mans en el congrés.