L’acord entre el govern municipal, ERC i JxC per aprovar el pressupost del 2020 inclou, a banda d’altres actuacions, 36 inversions als barris que els grups independentistes han pactat amb l’equip d’Ada Colau. Es tracta de 29 projectes relacionats directament amb cada districte i set més d’àmbit de ciutat que beneficarien tota la població com, per exemple, instal·lar sensors al carrer per detectar partícules contaminants. Entre les reformes previstes n’hi ha de molt esperades com la pacificació de la via Laietana o la remodelació de la Rambla. Clica les imatges del mapa per saber més d’una inversió concreta i amplia’n la informació amb l’enllaç que hi trobaràs.

La majoria de districtes tenen tres inversions adjudicades. L’Eixample i Sant Martí en tenen quatre cadascun mentre que Nou Barris i Ciutat Vella en tenen dues. En l’apartat d’equipaments hi consten alguns llargament reivindicats com l’Escola Municipal de Música a Sants, l’Institut Vallcarca o l’escola bressol a les casernes de Sant Andreu. També hi ha un gruix de necessitats esportives com construir la piscina probablement més desitjada de la ciutat, la del poliesportiu de la Marina de Port, o renovar la gespa del Nou Sardenya “plena de forats”, segons el CE Europa.

La mobilitat té un espai reservat entre aquestes inversions en forma de carril bici a la via Augusta, previst entre l’avinguda Diagonal i la plaça de Borràs, o la superilla de la Bonanova. El capítol d’accessibilitat beneficiarà especialment el barri de Montbau amb una inversió per instal·lar-hi escales mecàniques i rampes.

Relacionat amb l’urbanisme, aquesta part del pressupost permetrà urbanitzar el tram final del passeig Marítim o desenvolupar un pla d’obres per al pont de Santander, actualment una passera perillosa i inaccessible. Els projectes inclosos dins l’àmbit de ciutat preveuen acabar la tercera fase de l’esperat col·lector d’aigua del Paral·lel, que no estarà enllestit fins al 2023, o rehabilitar la façana del Museu d’Història de Barcelona (MHUBA).

En tot cas, aquestes no seran les úniques inversions als barris que inclourà el pressupost del 2020.