El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha carregat contra l’acord pressupostari entre el govern i els grups d’ERC i Junts per Catalunya. Precisament, Bou ha criticat especialment el suport de JxC als comptes, un vot que troba “increïble”. “Demostra que l’antiga CiU ja no existeix i que l’única funció que té és convertir-se en un apèndix d’ERC”, ha afirmat.

El dirigent popular ha apuntat que el pacte amb Esquerra i JxC converteix Ada Colau en “l’alcaldessa dels separatistes”. Josep Bou ha lamentat la falta d’informació del govern amb tota l’oposició perquè “la prioritat era negociar amb els independentistes”. “Seguirem exercint el paper d’oposició real per fiscalitzar el tripartit separatista”, ha sentenciat.

Guilarte (Cs): “És un mal acord per a Barcelona”

La líder municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, ha assegurat que el pacte a quatre és “un mal acord per a Barcelona i un magnífic acord per als separatistes”. Per Guilarte, ERC i JxC són els únics que surten guanyant en un “intercanvi de favors” per tenir comptes també a la Generalitat. La dirigent del partit taronja ha lamentat la falta de diàleg del govern amb “l’oposició constitucionalista”.

Guilarte ha apuntat que el pacte pressupostari no prioritza les demandes de la ciutadania com ara la millora de la seguretat i l’habitatge. Per la líder de Ciutadans, les reclamacions dels partits independentistes generaran un dèficit que s’haurà de resoldre “amb més deute o apujant impostos”.