El Club Esportiu Europa està patint les conseqüències del pas del temps i el mal manteniment de les instal·lacions, de titularitat municipal. Van ser reconstruïdes el 1995, després de ser enderrocat el primer estadi que datava del 1940. Segons la directiva, el que necessita l’estadi Nou Sardenya és una rehabilitació integral. La llista de problemes és massa llarga per “anar fent pedaços”, segons diu Víctor Martínez, president de l’equip.

Substitució urgent de la gespa

Un dels temes que reclamen amb més urgència és la renovació de la gespa. “Aquesta gespa no està en condicions de jugar ni de permetre que els jugadors no es lesionin”, diu Martínez. Afegeix que la consellera d’Esports del districte, Àngels Tomàs, va dir que estava previst canviar la gespa en tres anys vista, una data que no els sembla raonable: té forats que deixen al descobert l’asfalt i hi ha panells que no encaixen i s’aixequen.

Obres que s’han de tornar a licitar

Una altra de les demandes de la directiva és la reforma de l’estructura de l’estadi, on hi ha el formigó molt deteriorat amb fissures i dilatacions. Segons el club, l’Ajuntament havia promès fer obres el 2018, però no s’han fet i ara estan en espera de nova data. Per la seva banda, la conselleria d’Esports del districte ha explicat que els treballs no van poder tirar endavant a causa d’una errada en la licitació. Assegura que estan en espera de recuperar la dotació que s’havia destinat a aquesta reforma estructural al llarg d’aquest 2019,  per tornar a licitar i executar les obres.

La llista de demandes del CE Europa continua amb més deficiències: la mala il·luminació del camp, amb només 15 de 39 focus en funcionament i que ha quedat reflectida en una acta arbitral; la ventilació dels vestidors, on a més de les olors, a l’estiu fa calor i segons el president, a l’hivern “sembla Londres en un dia de molta boira”; la megafonia no se sent, data de l’any 1995 i ha quedat obsoleta; i l’alçària dels murs per on es pot saltar al camp suposen un problema de seguretat, s’han trobat vidres al terreny de joc, fruit d’algun grup que ha saltat a fer “botellot”, i han entrat a robar al bar de l’estadi.