El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, insisteix que cal augmentar l’activitat de l’aeroport del Prat. El líder socialista a l’Ajuntament no veu un opció fer decréixer o aturar el desenvolupament econòmic d’aquesta infraestructura. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Collboni ha demanat augmentar-ne la connectivitat i fer compatible l’increment de vols, sobretot de llarg recorregut, amb la protecció del medi ambient.

L’activitat de l’aeroport ha estat un tema a debat les últimes setmanes, després que els comuns proposessin eliminar el pont aeri Barcelona-Madrid i que Aena recuperi la proposta d’ampliar la tercera pista. Collboni ha demanat abordar el debat i, tot i que ha evitat en tot cas parlar de cap ampliació, no ha especificat com millorar aquesta connectivitat. El primer tinent d’alcalde creu que l’increment de vols de llarga distància evitarà que la infraestructura “es col·lapsi” per l’elevada activitat registrada els últims mesos. “És bo per a l’economia, per atreure talent i visitants turístics”, ha afegit.

Collboni celebra el context de diàleg actual

El líder del PSC al consistori ha celebrat que els grups municipals hagin arribat a un acord per al pressupost, el primer que s’aprovarà en plenari des que Ada Colau és alcaldessa. Collboni ha lamentat el “context molt hostil” que, diu, hi ha hagut aquests últims anys: “No es parlava de temes de ciutat”. Creu que això ha impedit l’aprovació dels comptes municipals en ocasions anteriors.

Collboni espera que aquest sigui el primer dels grans acords d’aquest mandat amb formacions com Esquerra Republicana i Junts per Catalunya. “Seria una gran notícia crear aquest ambient d’oasi polític”, ha dit el socialista, que ha demanat mantenir el clima d’entesa els pròxims quatre anys.

El primer tinent d’alcalde també ha avançat que l’informe sobre la idoneïtat de l’Hermitage a la Barceloneta conclou que hi haurà “dificultats en mobilitat” si el projecte acaba instal·lant-se en aquest punt de la ciutat.