El govern de la Generalitat ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) prorrogar 15 dies més l’aplicació del passaport covid per poder entrar als interiors de bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha anunciat la voluntat del govern de mantenir el certificat com a mesura per frenar l’increment de contagis. La resolució que permet l’ampliació del passaport covid està vigent fins a la mitjanit d’aquest divendres, 9 de desembre.

L’ampliació del passaport covid, una carrera d’obstacles

L’ampliació del certificat va entrar en vigor divendres, 26 de novembre, i tenia una vigència de 15 dies. Hores després, la mesura es va haver de suspendre temporalment fins divendres passat, per problemes tècnics al web de La Meva Salut en la descàrrega del certificat. Finalment, el passaport es va reimplantar divendres, 3 de desembre, i, si el TSJC no ho amplia, serà vigent fins aquest divendres, 9 de desembre, a la mitjanit.

El passaport incentiva la vacunació

Un dels efectes positius que Salut ha detectat des de l’ampliació del certificat de la covid és l’increment de persones que han anat a vacunar-se per primera vegada o que s’han posat la segona dosi del vaccí. Els punts de vacunació com el de Fira de Barcelona han registrat llargues cues aquests últims dies i han esgotat les dosis disponibles en poques hores. Salut recomana als ciutadans demanar cita prèvia per vacunar-se, per evitar esperes innecessàries i que no hi hagi prou dosis disponibles.