Una corrua de persones ha estat la protagonista, durant tot el matí de diumenge, a l’avinguda de Maria Cristina. Centenars de persones han fet cua per vacunar-se de la covid-19 a la Fira de Barcelona (un dels punts de vacunació sense cita prèvia, juntament amb La Maquinista). Alguns dels assistents, però, no han pogut obtenir el vaccí perquè s’han esgotat les dosis.

Des de les 9 h fins a les 12 h, Fira de Barcelona ha repartit 1.500 dosis sense cita. De fet, a dos quarts de dotze ja s’havien acabat les dosis disponibles. Alguns dels ciutadans que han fet cua per obtenir el vaccí asseguren que han esperat més de tres hores i, tot i això, no l’han obtingut. Agents cívics els han explicat les opcions que tenen ara, com per exemple tornar a provar sort dimarts vinent en aquest mateix punt.

S’accelera la vacunació pel passaport covid

L’acceleració del ritme de vacunació que s’ha experimentat en els darrers dies arriba després de l‘obligatorietat de presentar el passaport covid —primer per a l’oci nocturn a partir de l’octubre, per cerimònies des del novembre i, ara, per accedir a bars i restaurants. “Cada vegada hi ha més restriccions per a la gent que no té la vacuna i un es veu una mica obligat a vacunar-se”, diu un dels nois que esperava a la cua.

Segons dades del Departament de Salut, ja hi ha més de sis milions de catalans que tenen la primera dosi de la vacuna i durant el mes de novembre s’han doblat les xifres d’agost, setembre o octubre.

Salut recomana demanar cita prèvia

Amb el Nadal a tocar i el nombre de contagiats en augment, el pla de Salut és impulsar la campanya de vacunació de la covid-19 a Catalunya per acabar d’immunitzar la població, amb la tercera dosi de la vacuna o de reforç o la segona dosi per a aquells que encara no la duen.

Tot i això, Salut continua demanant sol·licitar la cita per a la vacuna de la covid per internet per ajudar a un correcte funcionament del sistema i agilitzar el procediment.