Tres nens participant al Barcelona Dibuixa. Imatge del 24 d'octubre del 2021. Foto: ACN
Tres nens participant al Barcelona Dibuixa. Imatge del 24 d'octubre del 2021. Foto: ACN

La Comissió de Salut Pública ha aprovat administrar la vacuna covid als nens d’entre 5 i 11 anys a partir del 15 de desembre. L’organisme, amb representació del Ministeri de Sanitat i les autonomies, ha pres la decisió després que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) n’hagi avalat l’administració arran dels bons resultats obtinguts als assajos clínics amb la vacuna Pfizer. Fa uns dies la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ja va avançar que Espanya rebrà 1,3 milions de dosis pediàtriques el 13 de desembre. En el cas dels nens, la vacuna és una tercera part de la dosi dels adults i va preparada en vials de sis, cosa que facilita poder-la injectar.

La ministra ha apuntat que serà cada comunitat autonòma la que establirà la modalitat de vacunació dels menors de 12 anys. En aquest sentit, la portaveu del govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha anunciat que a Catalunya l’administració del vaccí “no es demorarà” i que s’actuarà amb rapidesa, començant pels de més edat (11 anys), i així progressivament, fins arribar als nens i nenes de 5.

En declaracions des de Brussel·les, Darias no ha aclarit si l’executiu és partidari que la vacunació es faci a les escoles per facilitar la distribució de vials. 

L’anunci arriba quan l’EMA també ja està avaluant la vacuna de Moderna per a aquesta franja d’edat. A Catalunya, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja va avançar que “no hi haurà una vacuna d’entrada per a tota la canalla”. Va recordar que “la data dependrà molt d’aspectes logístics”, tot i que es va mostrar convençut que serà abans que s’acabi el curs escolar.