La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha afirmat que si l’increment de contagis continua a l’alça, en els propers dies s’ampliarà el passaport de la covid a Catalunya a altres sectors per frenar-los. Plaja ha assegurat que el govern estarà atent a l’impacte als hospitals i a l’atenció primària. “Si els propers dies segueixen a l’alça es valorarà el passaport de la covid per evitar tancaments i noves restriccions”, ha reblat. Segons Plaja, a hores d’ara la mesura no està tancada i “no és imminent”. Ho ha explicat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

Preocupació pel pont de desembre i el Nadal

Plaja ha admès que “estem lluny dels pitjors dies, però tornem a tenir un escenari complicat”. Diu que al govern els preocupa les interaccions del pont de desembre i Nadal, que podria incrementar els casos de la covid.

Alhora, el govern de la Generalitat està esperant l’informe del Comitè Científic Assessor de la Covid per estendre l’ús del certificat a altres àmbits com ara la restauració, la cultura o els gimnasos. Plaja afirma que tot i que l’informe no és vinculant però “sí, rellevant”.

En les últimes hores, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s’ha mostrat partidari d’ampliar l’ús del passaport de la covid abans que tornar a les restriccions. També la presidenta del Comitè Científic Assessor, Magda Campins, s’ha mostrat públicament a favor d’implantar el passaport de la covid en altres àmbits, davant de l’increment dels contagis dels últims dies.