L’Ajuntament tornarà a instal·lar el pessebre de Barcelona a la plaça de Sant Jaume aquest Nadal 2021. Després del parèntesi de l’any passat, en què no n’hi va haver per evitar aglomeracions en plena pandèmia, el govern municipal ha anunciat que aquestes festes hi tornarà a haver pessebre. El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha assegurat que la instal·lació “tindrà sorpresa” perquè “el Nadal també és debat”.

Martí ho ha dit a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports en resposta a una pregunta del PP que, sense haver-lo vist, ja ha obert la polèmica política habitual entorn el pessebre de Sant Jaume. “Ens diu que serà sorpresa… ens temem que hi haurà un antipessebre“, ha dit Óscar Ramírez, que ha demanat “no fer experiments per desnaturalitzar el Nadal” i ha reclamat “un pessebre tradicional que representi els valors de Nadal”.

El pessebre de la plaça de Sant Jaume es podrà visitar des de finals de novembre fins a Reis. Martí no ha volgut avançar cap més detall i ha animat els regidors a esperar-lo amb la mateixa ànsia que els infants esperen els Reis d’Orient. També ha dit que espera que la proposta generi el mateix consens que va aconseguir el cartell de la Mercè 2021.

Dos pessebres tradicionals

El tinent d’alcalde de Cultura ha replicat al PP que les tradicions es reinventen i evolucionen “com la vida” i ha defensat que Barcelona pugui innovar en les tradicions. Jordi Martí també ha recordat que de pessebres tradicionals n’hi haurà dos: un al monestir de Pedralbes i un altre al Museu Marès.