tercera dosi

L”investigador de la Universitat de Leicester i de la UOC, Salvador Macip s’ha mostrat partidari de la tercera dosi de la vacuna contra la covid, perquè al seu parer ajudarà a reduir els casos simptomàtics. En una piluada a Twitter, Macip ha afirmat que “potser no és necessària”, però serà útil.

L’expert fa referència a un dels primers estudis que s’han fet al Regne Unit, que demostra que la tercera dosi funciona. Això sí, de moment no s’hi diu res sobre la reducció de la mortalitat, que és, segons Macip, “la principal feina de la vacuna”.

A Catalunya, ara mateix la tercera dosi s’està administrant a les persones majors de 70 anys. Aquest dimarts, el president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, ha demanat que s’adminsitri “ja” al personal sanitari, davant l’augment de casos.

Un 90 % més de protecció

Segons l’estudi al qual fa referència Macip, les dosis de reforç donen un 90 % més de protecció contra covid-19 en adults. Concretament, l’informe assenyala que dues setmanes després de rebre la tercera dosi, la protecció contra la infecció amb símptomes en adults de més de 50 anys va arribar al 93, 1 % (en el cas dels qui s’havien vacunat amb AstraZeneca) i al 94 %, per als qui havien estat vaccinats mesos abans amb Pfzier-BioNTech. Per això, Macip creu que es demostra que la tercera dosi serà “útil” si ajuda a reduir els casos amb símptomes.

Tot i això, l’investigador és partidari d’aprovar altres mesures, més enllà de la vacunació, per disminuir els casos i els contagis. Macip es mostra favorable a aplicar el passaport de la covid-19 no només a l’oci nocturn i estrendre’l a més àmbits de la vida quotidiana.