concentració sota PACMA
Foto: @pacmacatalunya

Unes 3.500 persones s’han concentrat aquest dissabte a la tarda per reclamar justícia per la mort de la gossa Sota, després d’haver estat abatuda a trets per un agent de la Guàrdia Urbana. Durant la protesta, convocada l’entitat SOS Animals Maresme i a la qual s’ha sumat el PACMA, s’ha fet un minut de silenci i els assistents han exigit a l’Ajuntament que “es depurin responsabilitats”.

En l’acte s’han criticat les “explicacions corporatives i confuses” que ha donat fins ara l’Ajuntament i la Urbana i han reclamat la destitució del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez, i que s’elaborin al cos protocols específics d’actuació amb animals.

Una actuació molt polèmica

Els fets van passar aquest dimarts a la plaça d’Espanya. Una patrulla de la Guàrdia Urbana va voler identificar una persona sense llar, i segons la versió policial, l’animal que l’acompanyava va atacar un dels agents i va ferir-lo al braç. Davant aquesta amenaça, el guàrdia li va disparar i l’animal va morir. Tot i això, les entitats animalistes posen en dubte aquesta versió. Per això han engegat una recollida de signatures perquè s’investigui a fons el cas, a la qual ja s’han adherit més de 178.000 persones.

L’endemà dels fets el PACMA va convocar una altra concentració de rebuig. Hi van participar unes 400 persones, i es van viure alguns moment de tensió, quan els animalistes van llançar les tanques policials i van introduir bosses d’escombraries a l’Ajuntament.