Són dies de sopar d’empreses, retrobaments amb amics o celebracions familiars. I en aquest ambient nadalenc, la Guàrdia Urbana incrementa els controls d’alcoholèmia als carrers de la ciutat. “Reforcem encara més la presència al carrer perquè som molt conscients del que representen aquestes dates” explica David Vázquez, segon cap de la Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat.

L’objectiu és treure de la circulació aquelles persones que suposen un risc per a la gent, especialment durant les festes nadalenques, en què són habituals certs excessos en els àpats.

Aquest dissabte a la nit, la Guàrdia Urbana ha fet diversos macrocontrols. Un al carrer d’Aragó amb Marina, i l’altre a la ronda de Dalt a tocar de la plaça de Karl Marx. En total es van fer 216 proves d’alcoholèmia, 11 de les quals van donar positiu. També s’han fet 15 controls de drogues, en què set han donat positiu.

Entre els positius, els agents han destacat un cas que ha donat positiu en cocaïna, metamfetamines i cànnabis. Anava al volant amb el seu fill de quatre anys al seient de darrere. “Només per treure aquest conductor ha valgut la pena les vuit hores que estem fent aquest control” ha sentenciat Vázquez.

Des de la Guàrdia Urbana recorden que si s’ha de conduir, no es begui, i recomanen que en cas que es consumeixi alcohol, s’utilitzi el transport públic que hi ha a la ciutat.

Un conductor s’estampa a la sortida dels túnels de Vallvidrera

D’altra banda, a les 7.04 minuts del matí de diumenge, ha tingut lloc als túnels de Vallvidrera, a la Via Agusta un accident. El conductor era un home de 33 anys que s’ha estampat contra una tanca protectora lateral. Malgrat l’espectacularitat de l’accident, el conductor ha resultat il·lès. L’home ha acabat detingut després d’haver donat positiu a un control d’alcoholèmia.