Gossa Sota, abatuda per la Guàrdia Urbana

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida als testimonis de la mort de la gossa Sota a mans de la Guàrdia Urbana perquè aportin proves dels fets. Fins ara, totes les imatges recopilades per l’Ajuntament són de minuts després del succés. La investigació per esclarir què va passar exactament continua oberta i s’estan rastrejant les càmeres del voltant per captar el moment just de la mort de l’animal. Fins ara, Colau havia assegurat que l’urbà havia abatut la gossa en defensa pròpia.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Els animalistes posen en dubte la versió policial” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/animalistes-investigacio-gos-tret-urbana/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Ada Colau ha explicat en una publicació a Facebook que els testimonis recopilats fins ara no serveixen com a prova documental. “Com a alcaldessa no puc especular ni prejutjar a partir d’imatges o missatges que circulen per les xarxes socials”. Per això, demana proves documentals i testimonis que hagin presenciat en directe l’actuació de l’agent de la Guàrdia Urbana que va acabar amb la mort de la gossa Sota. Colau demana que qui hagi presenciat el fet “in situ” que es posi en contacte amb l’Ajuntament, a través del mail atencio_ciutadana@bcn.cat. També es pot interposar una denúncia al jutjat, si això ho prefereix el testimoni.

Ada Colau es compromet a prendre “les mesures pertinents”

Un cop esclarits els fets i amb les proves necessàries, Ada Colau es compromet a prendre “les mesures pertinents”. En aquest sentit, creu que “la mort de Sota ha estat un fet horrible” i d’una “tristesa infinita”. Entre les mesures a aprovar en els pròxims dies, l’alcaldessa proposa “millorar els protocols d’actuació que faci falta”, amb la col·laboració d’entitats animalistes.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”La Urbana no té formació específica per actuar en situacions amb gossos” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/guardia-urbana-formacio-gossos/|||” css=”.vc_custom_1540210391676{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Les diligències de la investigació les està fent la Unitat de Deontologia i Afers Interns (UDAI) de la Guàrdia Urbana. A banda de revisar l’actuació de l’agent i recopilar imatges de la mort de la gossa, el consistori també ha contactat amb una veterinària independent per fer la necròpsia de l’animal, segons ha dit la mateixa alcaldessa.

“A Barcelona ens prenem seriosament els drets dels animals”

Ada Colau ha volgut sortir al pas de les crítiques de moltes entitats i usuaris de les xarxes socials. Assegura que Barcelona és una ciutat que es pren molt seriosament els drets dels animals, i que s’oposa “a la crueltat o el maltractament animals“. Una prova d’això, destaca l’alcaldessa, és la platja per a gossos, el control de població de coloms o la prohibició de les curses de braus, entre altres mesures aprovades per l’actual govern municipal.