Aeroport de Barcelona

La Generalitat reitera que cal fer controls sanitaris en origen als passatgers que vulguin sortir de Madrid en tren o en avió. El govern català ha tornat a reclamar-ho a l’executiu central, sis dies després que ho demanés per primera vegada, i encara sense haver obtingut resposta, asseguren. La petició arriba, també, l’endemà que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, insistís que calia limitar la mobilitat a la capital espanyola per l’alt “risc sanitari”.

El govern català planteja controls a les sortides ferroviàries i aeroportuàries per detectar en origen les persones portadores del virus i evitar que es desplacin en altres destinacions, ja sigui Catalunya o altres punts de l’estat, i propaguin el virus. Mentrestant, Torra va anunciar que se’n farien a Catalunya, als punts des d’on puguin arribar viatgers provinents de la capital del país.

Controls a Catalunya

D’altra banda, la Generalitat s’ha posat a disposició d’Aena i Adif per implementar controls en origen també des de Catalunya. Segons el govern, serien controls tèrmics en que també hi hauria equips gestors per fer tests “in situ” a totes les persones que tinguessin febre. Fins ara només s’havien establert revisions exclusivament de temperatura a l’estació de Sants  i a l’aeroport.