El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha criticat que la nova prohibició de la Generalitat de fer reunions socials de més de sis persones és un nou “got d’aigua freda” per al sector que únicament propicia “que es mantingui en una caiguda lliure constant”. Pallarols atribueix aquests nous brots a l’àmbit privat, tant a les reunions d’amics com a les familiars, i subratlla que mentre augmenten les restriccions al sector, els contagis per coronavirus no baixen.

“No volem ser policies”

El director del gremi és conscient que regular que tothom compleixi aquesta nova mesura és complicat. També ha afegit “que els restauradors no poden estar fent de policies constantment” per veure quines taules respecten aquesta restricció i quines no.

Restriccions des del 17 de juliol

No és la primera mesura impulsada pel Procicat que ha tingut repercussions al sector de la restauració. Al juliol es van aplicar restriccions horàries, amb la prohibició d’obrir més enllà de la mitjanit; després es va reduir l’aforament al 50 % i es va prohibir fumar a l’espai lliure si no es podien mantenir les distàncies. Segons Pallarols, “la Generalitat està criminalitzant el sector”, que ja porta una motxilla massa gran de restriccions que mai van acompanyades d’ajudes per reflotar-lo.