Joaquim Forn ha participat en l'acte per videoconferència

El candidat de JxC a l’alcaldia, Joaquim Forn, ha posat pressió a Ada Colau (BComú) amb relació als possibles pactes sobre un acord d’investidura. A través d’una piulada feta des del Tribunal Suprem, Forn demana a Colau que triï entre fer alcalde Ernest Maragall (ERC) o ser-ho ella gràcies als vots de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs).

En el missatge, Forn retreu a la candidata a la reelecció que “passen els dies i tots els partits estan aclarint posicions, tots menys els comuns”. Per això el candidat de JxC rebla que “ara Colau té dues opcions”: o deixar que la llista més votada (ERC) assoleixi l’alcaldia o “aferrar-se a la cadira” i ser ella alcaldessa amb els vots de Valls. “I bé?”, sentencia Forn.

La piulada del candidat de JxC arriba enmig de les converses entre els republicans i els comuns per explorar un pacte de govern bipartit. En paral·lel, però, a sobre de la taula hi ha també la possibilitat d’un acord alternatiu entre BComú i el PSC (que rebria el suport “sense condicions” dels regidors de Manuel Valls i, fins i tot, del PP).