Ernest Maragall a Soto del Real

En plena negociació per formar govern a l’Ajuntament de Barcelona, entren en joc dos manifestos que ja han rebut el suport de polítics, artistes i periodistes. Personalitats com el jurista Javier Pérez Royo, la sociòloga Marina Subirats o la directora de cinema i guionista Carla Simón han signat a favor del text, que defensa un tripartit entre ERC, BComú i PSC i aposta per un govern d’esquerres “estable”. Per contra, personalitats com Joan Tardà, Simona Levi i David Fernàndez han donat suport a un pacte entre Maragall i Colau.

El text que aposta per la coalició entre ERC i BComú ha rebut el suport d’una setantena de personalitats i demana que les dues formacions formin un “govern fort d’esquerres i compromès amb els drets civils i democràtics“. Els signants destaquen “l’àmplia coincidència programàtica entre Barcelona en Comú i Esquerra Republicana”.

El manifest que dona suport al tripartit, en canvi, demana a aquestes tres forces polítiques que formin un govern estable d’esquerres per als propers quatre anys que tiri endavant  “polítiques d’equitat social, feministes, de foment de l’habitatge assequible, de suport a l’economia social i de millora ambiental”. El document, que destaca l’amplia majoria que van obtenir les forces d’esquerra a les eleccions del 26 de maig, també es pronuncia sobre el procés català. Demana a l’Ajuntament “una sortida dialogada i acordada” al conflicte, que deixi enrere la “judicialització de la política” i “la dinàmica estèril dels fronts polítics contraposats”.