El portaveu de l’equip negociador d’ERC, Jordi Coronas, ha refermat que la proposta dels republicans al ple d’investidura després de les eleccions municipals 2019 és “fer un acord de govern entre ERC i BComú, únicament”, i ha afegit que ERC, encapçalat per Ernest Maragall, ha proposat un govern proporcional “que reconegui que tots dos partits tenim 10 regidors”. D’aquesta manera, el republicà també ha remarcat que descarta incloure JxC en l’entesa per dissipar les desconfiances que va expressar Janet Sanz (BComú) aquest dilluns.

Després d’una reunió d’una hora amb amb la formació d’Ada Colau, Barcelona en Comú, Coronas ha defensat que “aquest és l’únic acord possible” per tenir un govern estable, i ha anunciat que hi haurà una altra trobada amb BComú aquest dimecres per tractar els detalls del pacte de govern abans del ple d’investidura (el dia 15 de juny): “Seria idoni arribar-hi amb un acord en tots els termes”.

Sobre qui seria investit alcalde amb aquest pacte, Coronas ha dit que “és un tema que no ha estat damunt la taula”. Tot i així, el republicà ha fet prevaldre els resultats d’ERC el 26-M: “Ens atorguen la legitimitat d’haver guanyat”.

L’entesa Colau-Valls, “un pacte contra natura”

El portaveu dels republicans també ha explicat que durant la trobada s’ha parlat de la possibilitat de teixir un tripartit d’esquerres amb el PSC, tal com volen els comuns. Ara bé, Jordi Coronas se n’ha desmarcat i ha sentenciat que “creiem que és impossible” que Colau arribi a l’alcaldia només amb el PSC i el suport de Manuel Valls: “És un acord contra natura”, ha dit. Aquest dilluns, Maragall va proposar una trobada a l’alcaldable socialista, Jaume Collboni, però aquest la va rebutjar.

En aquest sentit, Coronas ha assegurat que “no se’ns passa pel cap que una persona com Manuel Valls pugui condicionar un acord d’investidura” i ha confiat que Ada Colau no acceptarà els vots de BCN Canvi – Cs, igual que “ERC mai no acceptaria els vots de Cs o del PP per fer fora Colau”.